Anerkendelse er ikke en metode, men en måde at være i verden på.

Anerkende dig selv på 4 steps.

Anerkende er at se (sig selv) og blive set

Anerkendelse handler altså om at “se” den anden på en bestemt måde. Nemlig som en person med egne oplevelser, følelser, tanker, holdninger, intentioner rettigheder, potentialer osv.

Som denne person kan vi dele mine egne tanker og følelser i mødet med den anden. Grundværdien er ligeværd, og de andres ret til at være sig selv.

Start med at anerkende dig selv det giver selvværd

Du kan bedst se og anerkende andre, når du kan anerkende dig selv. Det betyder at tro på dig selv og være i indre balance, hvorfra du viser respekt for alt hvad der er væsentligt i dig selv.

Anerkendelse er livsnødvendigt

Du kan ikke trives på en arbejdsplads eller i en familie uden at føle dig set og anerkendt, som den dejlige person du er. Hvis ikke du bliver set, så bliver du usynlig.

Axel Honneth

At nægte personer anerkendelse for deres evner og betydning i fællesskabet, beskadiger følelsen af at have social betydning inden for et konkret fællesskab.

siger ””

Når du føler dig usynlige og dermed ubetydelige i andres øjne, kan det skade selvværdet.

Selvværd er at kunne holde af sig selv på trods af gamle sår og skrøbeligheder. Selvværd betyder, at du kan værdsætte dig selv og livet, som det er nu og her. Værdien bliver at Jeg er ok og Du er ok.

Anerkendelse betyder ikke, at du skal være enige, sige ja til noget du ikke kan stå inde for eller at du ikke må være kritiske. Det er vigtigt at være reflekteret omkring krav og forventninger til opgaver og fællesskab.

Gå fra at det er svært at anerkende dig til at få et stærkt og styrket selvværd. Book en gratis samtale direkte i min kalender her >>

Trin 1. – Negative tanker

  • Find dine negative tanker og omformulere tankerne til at være støttende. 
  • Øv dig i at tage aktion, beslut dig for at omformulere 3 sætning hverdag til støttende sætninger.

Hør eksempler og få meget mere i hvert trin i selvværds podcast TankeFitness episode 18.

Trin 2. – Kærlighedens 5 sprog

Normalt taler jeg om kærlighedens 5 sprog i forhold til din partner, børn og venner. I denne episode ser vi på hvordan du også kan bruge det i forhold til dig selv og dine behov.

Trin 3. – Værdier

Hvad er det der er vigtigt for dig.

I episode 18 tager jeg udgangs punkt i “hvis du er en kæmpe virksomhed” så er det vigtigt for virksomheden at være tro mod sine værdier ellers bliver kunder og medarbejder forvirret og utrygge.

Sådan er det også for os mennesker, hvis du ikke husker dine egne værdier så bliver modtageren forvirret og usikker på hvem du er.

Det værste er at det det gør du også selv. Derfor er det vigtigt at finde dine værdier. Gerne nu.

Trin 4. – Svar tydeligt

Sig tydeligt ja eller nej. Det er en af de mest oversete øvelser.

Alicia Raff

Det er ikke fordi den er nem den er overset nok snarer tvært i mod.

Er det svært for dig enten at sige “Ja tak det vil jeg meget gerne” eller “Nej tak det har ikke min interesse”.

Det er lige svært. Det du kan tage med dig det er at vi er alle forskellige og det der er nemt for dig ikke behøver at være nemt for mig.

Det er lige meget om det er ja udgaven eller nej udgaven du har brug for at øve dig på.

Forslag til et sted at øve sig er under brugserne. Her kan du finde ro i dit hoved og ingen kan høre hvad du siger.

Det vigtige er at du begynder at øve dig, så du er bedre forberedt næste gang.

Lyt til TankeFitness en podcast som sætter fokus på dit selvværd og dine tanker.

Denne episode er helt unik, find ud af det ved at lytte til slutningen hvor jeg giver dig en udfordring.

Book en gratis samtale og find ud af hvad coaching kan gøre for dig – <<< HER >>>

Føler du, at du er banket helt tilbage til stenalderen, du er måske løbet tør for energi? Så er din selvtillid sikkert på vej nedad af bakke, men den er ikke forsvundet for evigt.

Du behøver ikke gøre det alene, jeg vil gerne hjælpe dig. Fordi det kan være rigtigt svært, selv at komme ud af dine virkelige “dårlige” vane. Nogen gange skal der andre midler til.

Er du klar til at gøre noget andet, noget for dig selv, så du igen får gjort det du lover dig selv, så du igen kan stole på dig selv?

  • Fordi du vil styrke dig selv og din selvtillid.
  • Tag det første svære skridt, tag i mod hjælp. 

Find ud af om coaching er noget for dig. Den bedste måde at gøre det på, er at prøve hvad coaching er, og hvad det gør for dig.

Når du booker den gratis samtale, vil jeg hjælpe dig med at forklare din egen udfordring bedre en du selv kan. I fremtiden vil vi finde din måde din vej. Det vil give dig mere energi, overskud og glæde.