Anerkend dig selv og brug det aktivt i 4 steps
4 steps til at lære at anerkende dig selv og bruge det aktivt

Anerkend dig selv og brug det aktivt i 4 steps

Anerkend dig selv og brug det aktivt
4 overkommelige steps

Episode 18.Anerkendelse er ikke en metode men en måde at være i verden på.

At anerkende er at se og blive set

Anerkendelse handler altså om at “se” den anden på en bestemt måde. Nemlig som en person med egne oplevelser, følelser, tanker, holdninger, intentioner rettigheder, potentialer osv.

Som denne person kan jeg dele mine egne tanker og følelser i mødet med den anden. Grundværdien er ligeværd, og den andens ret til at være sig selv.

Start med at anerkende dig selv det giver selvværd

Du kan bedst se og anerkende andre, når du kan anerkende dig selv.

Det betyder at tro på dig selv og være i indre balance, hvorfra du viser respekt for alt hvad der er væsentligt i dig selv.

Anerkendelse er livsnødvendigt

Du kan ikke trives på en arbejdsplads eller i en familie uden at føle dig set og anerkendt, som den dejlige person du er. Hvis ikke du bliver set, så bliver du usynlig.

Axel Honneth siger ”At nægte personer anerkendelse for deres evner og betydning i fællesskabet, beskadiger følelsen af at have social betydning inden for et konkret fællesskab.”
Når du føler dig usynlige og dermed ubetydelige i andres øjne, kan det skade selvværdet.

Selvværd er at kunne holde af sig selv på trods af gamle sår og skrøbeligheder. Selvværd betyder, at du kan værdsætte dig selv og livet, som det er nu og her. Værdien bliver at Jeg er ok og Du er ok.

Anerkendelse betyder ikke, at du skal være enige, sige ja til noget du ikke kan stå inde for eller at du ikke må være kritiske. Det er vigtigt at være reflekteret omkring krav og forventninger til opgaver og fællesskab.

Anerkend dig selv og brug det aktivt
4 overkommelige steps

Trin 1. Negative tanker

Direkte link til den lukkede gruppe på Facebook – KvindeGlød hvor liven blev afholdt

Find dine negative tanker og omformulere tanke til støtte. 

Øv dig i at tage aktion, beslut dig for at omformulere 3 sætning hverdag til støttende sætninger.

Hør eksempler og få meget mere i hvert trin i podcasten episode 18.

Trin 2. Kærlighedens 5 sprog

Normalt taler jeg om kærlighedens 5 sprog i forhold til din partner, børn og venner.

I denne episode ser vi på hvordan du også kan bruge det i forhold til dig selv og dine behov.

Der er en hel træning i KvindeGlød som handler om kærlighedens 5 sprog. Du er meget velkommen alt træning er gratis i denne gruppe. (Den er lukket så der er ingen andre der kan se hvad du skriver. Derfor kan den også være lidt svær at finde, jeg opfordre dig til at bruge linket her det er nemmest)

Trin 3. Værdier

Hvad er det der er vigtigt for dig. I episode 18 tager jeg udgangs punkt i “hvis du er en kæmpe virksomhed” så er det vigtigt for virksomheden at være tro mod sine værdier ellers bliver kunder og medarbejder forvirret og utrygge.

Sådan er det også for os mennesker, hvis du ikke husker dine egne værdier så bliver modtageren forvirret og usikker på hvem du er. Det værste er at det det gør du også selv. Derfor er det vigtigt at finde dine værdier. Gerne nu.

Trin 4. Svar tydeligt

Sig tydeligt ja eller nej. Det er en af de mest oversete øvelser. Det er ikke fordi den er nem den er overset nok snarer tvært i mod.

Er det svært for dig enten at sige “Ja tak det vil jeg meget gerne” eller “Nej tak det har ikke min interesse”. Det er lige svært. Det du kan tage med dig det er at vi er alle forskellige og det der er nemt for dig ikke behøver at være nemt for mig.

Det er lige meget om det er ja udgaven eller nej udgaven du har brug for at øve dig på. Forslag til et sted at øve sig er under brugserne. Her kan du finde ro i dit hoved og ingen kan høre hvad du siger.

Det vigtige er at du begynder at øve dig, så du er bedre forberedt næste gang.

Lyt til TankeFitness en podcast som sætter fokus på dit selvværd og dine tanker.

#24timer.

Denne episode er helt unik, find ud af det ved at lytte til slutningen hvor jeg giver dig en ekstra gave

RaffCoaching

Find mere information på: RaffCoaching.dk Facebook