9 unikke og personlige mål i 2020

9 unikke og personlige mål i 2020

2020 er nu begyndt.

Det betyder skræmmende nok, at der allerede er gået et år mere, og det er slet ikke til at fatte. Du satte dig mål for 2019 og nu er det 2020’s tur

Dengang handlede det måske om arbejde og karriere. Det gør det ikke i denne artikel, her handler det om de sjove og lækre mål i livet.

 

Gør dine 2020 mål mere atraktive og spicy

Det er stadig vigtigt at sætte mål for din karriere. I know, men det er ikke det dette indlæg drejer sig om. På selve Challegen kan du selv bestemme hvilket område af dit liv du arbejder med.

Derfor tænkte jeg, at det er på tide at krydre målene for 2020 med nogle mere kreative, sjove og personlige mål, så alt ikke går op i penge, prøvelser, praktik og pragt – men i passion, planer, pleje og paradis.

Hvad end din drøm er for 2020, om det er at:

  • Finde din næster karrierer job
  • Flytte til et andet land
  • Ny indrette dit hus, sommerhus eller telt
  • Så forfølg dine drømme og forpligt dig selv til at gå helhjertet efter at gøre 2020 til et betydningsfuldt år.

Årsskiftet er altid den oplagte lejlighed til at tænke over de mål, der ligger ude i horisonten. Når du holder juleferie med familien, så gider du ærligt talt ikke tænke på karriere, jobrotation, eller hvordan du tjener flere penge næste år.

Det er meget sjovere med de personlige mål. Mål, der i løbet af 2020, vil gøre dig til en bedre version af dig selv – og en person, du er stolt af. Det handler slet ikke om, at nu skal du til at være en anden, men at du får det frem, du i forvejen indeholder. Jeg har herunder listet 9 mål, der kan inspirere dig til at gøre 2020 til det år, hvor du for alvor bliver stolt af dig selv.

 

Hvordan gør du så, hvis du vil opnå mere i 2020?

Det er ikke nok bare at sætte dig for, at du vil nå "noget" i 2020. Det kender vi alt for godt fra nytårsfortsætterene. Hvordan er det lige, det plejer at gå med dem?

Der er flere muligheder, hvis du skal nå dine mål:

  • Find en person, du skal stå til ansvar for. Et menneske, der kan holde dig op på, hvad det er, du vil, heppe på dig og hive dig op, når du falder af pinden.
  • Sig det højt, det du har ambitioner om at opnå. Når først noget er sagt højt, er det sværere for dig at afvige fra det igen. Det forpligter på en helt anden måde, end når du kun er forpligtet over for dig selv. Så finder du bare på 10.000 undskyldninger.
  • Sæt korte deadlines + delmål, så kan du fejre små resultater undervejs og ikke kun den store sejr ude i horisonten. For 2020 kommer til at gå lige så stærkt som 2019, og vupti om et år står du her igen uden at være kommet i gang. Der er jo laaaaang tid til, at 2020 slutter.
  • Brug en dagbog, så du visuelt følger op på dig selv, om du får gjort bare lidt hver dag. En dagbog er et slags dokument på din udvikling, hvor du skriver hvor langt du er nået dag for dag. 
  • Små skridt – hver dag

Hvis du har et mål for hele 2020, gælder det om at gøre lidt hver dag. Afsæt en halv time hver dag, så har du godt 180 timer til at arbejde på dine mål. Det svarer altså til lidt over en hel uge i løbet af 2020 – ikke en arbejdsuge, men en hel uge med 24 timer i døgnet.

Men det kræver god disciplin fra din side, hvis missionen skal lykkes.

På mandag den 20. januar 2020 starter en 10 dages online Challenge: Tænd din 2020 GPS her vil du få hjælp og goter i 10 dage samt et fællesskab så du sikre dit mål hele vejen igennem 2020.

rejs ud i verdenen

1. Rejs mere ud

Det første 2020 mål handler om at kigge ud over vores egen næstetip. Vi glemmer ofte at holde os inspireret og perspektiveret. Udforsk verden. Rejs til nye steder. Få nye indsigter. Giv plads til at vende tingene på hovedet. Rejs steder hen, hvor du ved, du oplever noget andet end det, du plejer. Husk at slappe af undervejs og saml ny energi.

Træd ud af den sikre zone. Det vil åbne dine øjne og give et andet perspektiv på dit eget liv. Rejsen behøver ikke være langt væk om på den anden side af jorden. Nogle gange skal du bare stige af bussen i stedet for at køre med til endestationen for at opleve noget andet end det, du plejer.

Vi du gerne arbejde med din retning og blive den bedste udgave af dig selv?

Så ligger der til fri afbenyttelse 10 dages Challenge - Tænd din indre GPS lige til at nappen i den gratis udviklings gruppe på Facebook KvindeGlød. Du kommer til den >>> HER <<<

 

kreativ

2. Hold dig inspireret

Står en fysisk rejse ikke lige øverst på din ønskeseddel, så kan den mentale rejse ud i små kreative projekter og processer give dig inspiration og fornyet energi til det, du egentlig "burde" lave.

Sæt tid af i din kalender næste år, til kreative frirum og læringsprocesser. Dyrk en ny hobby, lær en ny gren af dit fag at kende eller kast dig over en disciplin, du endnu ikke mestrer.

Bevæg dig ud af din egen branche, så du ikke gror fast i samme suppedas. Af og til skal der en ligegyldig serie på Netflix til, et museumsbesøg eller se en anden f.eks. undervise som dig selv, bare med en helt anden tilgang. Hvis du hele tiden beskæftiger dig med din egen branche, så mister du til sidst din inspiration til at tænke unikt.

Du skal turde være kreativ og ikke frygte at fejle undervejs. Kreativitet – og energien som kommer derfra – handler om at lære af det, der går galt. Derfor er dit mål ikke "at gøre noget færdigt", men "at nyde og lære" af din kreative proces.

Det er helt omvendt af alt andet målsætning, og det er dejligt befriende. Samtidig vil det give dig en gave, du kan bringe med ind i andre sammenhænge og andre opgaver, hvor din hjerne skal tænke kreativt. 

 

Læse mere

3. Læs mere (en af mine egne personlige mål)

Faren ved kun at læse på nettet er, at dit sprog og dine egne formidlingsevner skrumper. Webtekster er som regel simple, uden de store sproglige finesser og lige til læsning. Udfordrer dig selv og læs mere skønlitteratur, biografier eller historiske bøger. Det gavner ikke kun dit sprog, men udvider også dit eget syn på problemer, mennesker og holdninger. 

På sociale medier møder du kun dem, der er enige med dig selv, dem, der ligner dig selv og dem, du føler dig tiltrukket af. Det er algoritmernes skyld. Du bliver simpelthen præsenteret for mere af det, du i forvejen "synes godt om". Udfordrer dine holdninger. Læs derfor ikke kun værker og artikler af forfattere, du er enige med, men også dem, du afskyr, hader eller står i den modsatte lejr.

Vi du gerne arbejde med din retning og blive den bedste udgave af dig selv?

Så ligger der til fri afbenyttelse 10 dages Challenge - Tænd din indre GPS lige til at nappen i den gratis udviklings gruppe på Facebook KvindeGlød. Du kommer til den >>> HER <<<

Meditere

4. Hold dig i balance

Du får kun et liv, en krop og et sind på denne jord. Hold dig fit for fight og pas på din krop. For de fleste kvinder er vores egen tilstedeværelse afgørende for, om vi kan passe vores job. Uden os selv ingen til at levere varen. Men ofte behandler vi os selv på en måde, vi aldrig ville byde andre.

Kast derfor al din kærlighed på at pleje dig selv i 2020. Find det punkt, hvor du synes, motion er sjovt, hvor kosten kommer dig til gode, og sengetiden er tidlig nok til, at du bliver udhvilet, men stadig har tid til hygge. Skej ud, når du skal fejre, men hold kroppen klar til den maraton, du byder den hver dag. Du kommer til at takke dig selv for det, når året er gået.

Marker "hellige" tider i din plan, der ikke kan ændres – både i løbet af dagen og om aftenen.

 

Balance

5. Gå offline

Sluk for alt det, der distraherer dig og gå offline bare en gang i mellem. Du behøver ikke være på hele tiden, hjernen har brug for at koble af, når du stopper arbejdsdagen. 

Vend ryggen til al den støj, der hele tiden kræver din tilstedeværelse bare et par aftener eller måske en hel weekend. Koncentrer dig om det, der foregår i den virkelige verden. Mærk efter, hvilken følelse det giver dig. Bliver du mere afslappet? Mindre stresset? I bedre humør? Skælder mindre ud? Bliver du mere tilfreds med dig selv?

Vi udsættes alle for et enormt pres online, når vi sammenligner os med andre og føler, at vi har så uendeligt meget at skulle leve op til, følge med i og reagere på. Husk, at det er dig, der har magten til at hive stikket og slukke for presset.

Vi du gerne arbejde med din retning og blive den bedste udgave af dig selv?

Så ligger der til fri afbenyttelse 10 dages Challenge - Tænd din indre GPS lige til at nappen i den gratis udviklings gruppe på Facebook KvindeGlød. Du kommer til den >>> HER <<<

Svaghed

6. Bliv mere bevist om dine svagheder

Mærk et øjeblik efter …

hvad var din største svaghed i 2019?

Hvis du i 2020 skal blive en bedre udgave af dig selv, er du også nødt til at tage tyren ved hornene og vende din egen svaghed til en styrke.

Er du f.eks. typen, der har brug for at koble fra, når en stor opgave er afleveret, før du kan starte på en ny? Så læg tiden ind i din planlægning af opgaven. Acceptér, at det er sådan. Smid dig på sofaen og nyd din opladning.

Er der tidspunkter på dagen, hvor du er mere effektiv eller kreativ end andre tidspunkter af døgnet? Forsøg at skabe samme stemning og setup omkring de opgaver, der kræver netop den effektivitet eller kreativitet.

Springer ideerne og motivationen ud af hjernen på dig, når du ligger der på sofaen – så smid en sofa ind på kontoret og smid dig selv på den næste gang, du har brug for at komme i den stemning.

Hvis du ved, du har et svagt punkt et sted, så brug 2020 på at arbejde med det. Dine svage punkter går ikke væk, når du ignorer dem – de vokser sig bare til større irritationsmomenter.

Er din svaghed en, du ikke selv kan arbejde med, så sæt et mål for, hvordan du finder en kompetence, der kan opveje din svaghed.

Jeg vil foreslå at du bruger en uvildig f.eks. en coach. Du er meget velkommen til at bruge min GRATIS 1:1 coaching. Her hjælper jeg dig i 1 session. Nu er du klædt op til at tage en beslutning om det er Alicia Raff fra RaffCoaching som guider dig i mål med dine personlige udvikling. 1:1 coaching er den hurtigste vej hvor på du kommer hurtigst til dit mål.

Klik >>> HER <<< nu kommer du automatisk til ansøgnings skemaet.

stilhed

7. Gør noget, der skræmmer dig

Nu skal det hele heller ikke blive alt for mageligt der på sofaen. Derfor skal du ruske lidt i din egen selvtillid og sætte dig et mål for, hvordan du træder ud af din komfortzone og gøre noget, der skræmmer dig.

Måske ser du et potentielt fællesskab eller veninde, men du tør ikke række ud for tænk nu, hvis hun siger nej.

Eller måske er det nu, du fortæller familien, at du vil skifte job, men er i tvivl om, hvorvidt du får deres opbakning.

Det kan være store som små ting, der skræmmer dig. Det vigtige er, at du af og til tør tage en risiko, hvis du vil vinde i det lange løb. Der er ingen med bragende karriere og succes, der har valgt at gå "safe" hver gang – de har taget chancer undervejs.

Vi du gerne arbejde med din retning og blive den bedste udgave af dig selv?

Så ligger der til fri afbenyttelse 10 dages Challenge - Tænd din indre GPS lige til at nappen i den gratis udviklings gruppe på Facebook KvindeGlød. Du kommer til den >>> HER <<<

Opsparing

8. Spar op til noget

Vi gør det i privaten, men vi glemmer det i vores virksomheder – at spare op til noget. Ikke fordi vi tror, du bare kan købe alt det, du ser, men du tænker måske bare, at du venter til du har råd. Det er ikke et mål. Og det er ikke en opsparing.

Beslut dig i stedet for en ting, du vil spare op til gennem hele 2020. Hvor meget skal du lægge til side hver måned? Og er der perioder, hvor du kan spare mere op end andre tidspunkter? Planlæg opsparingen, du vil helt sikker blive overrasket over glæden ved denne ene gang om året at kunne købe det, du vil forkæle din virksomhed (eller dig selv) med – og har set frem til et helt år. 

 

Frivillig

9. Giv noget tilbage

Hvorfor er vi blevet så pokkers lade på den konto? Hvorfor føler vi ikke længere fælles ansvar for tingene? Hvorfor er vi begyndt at forvente, at det er der andre, der tager sig af?

Det frivillige arbejde giver mange gange igen på den sociale konto. Du møder nogle gange mennesker på tværs af de netværk, du ellers færdes i som iværksætter. Og du skal slet ikke kimse ad at de relationer også kan kaste venskab af sig.

Jeg synes, at du i 2020 skal sætte dig et mål om at give noget tilbage til samfundet. Om det er til dit eget community, som besøgsven, bloddoner, træner i sportsklubben, lektiehjælper, frivillig på et værested eller tager en tjans i bestyrelsen – det er op til dig. Uanset hvad du kaster dine kræfter på, så husk at dit engagement altid glæder og gavner nogen, der har brug for det, samtidig med at du holder gang i mange af de traditioner, du selv elsker og voksede op med.

Vi du gerne arbejde med din retning og blive den bedste udgave af dig selv?

Så ligger der til fri afbenyttelse 10 dages Challenge - Tænd din indre GPS lige til at nappen i den gratis udviklings gruppe på Facebook KvindeGlød. Du kommer til den >>> HER <<<

RaffCoaching

Find mere information på: RaffCoaching.dk Facebook